Covrigi opariti

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 31683 vizualizari

 

reteta preluata (in mare) de la Madi . Gand drag, fata talentata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 330 gr.faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

Solutie pentru oparit covrigii inainte de coacere:

  • 250 ml apa
  • 2 lingurite rase de bicarbonat

Decor:

  • sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

/

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi opariti:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit.

Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elatic, ce nu se lipeste de maini.La final adaugam uleiul.

Lasam aluatul la dospit pentru o ora in loc ferit de curenti.

Impartim aluatul in 8-9 bile egale.

Intindem pe masa de lucru infainata o bila de aluat cu degetele pana obtinem un sul lung de cca 40-50cm.

Indoim sulul de aluat in doua,apoi rasucim cele doua parti si modelam covrigii.

Punem apa cu bicarbonat intr-un vas la foc mic, trecem pe rand covrigii pentru cateva secunde prin solutia obtinuta,apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, mac si susan si dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.

Servim covrigii calzi sau reci cu iaurt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

laura_n 1

07.04.2014, 16:35

imi plac la nebunie, dar parca nu ma risc!

babi5 1

27.10.2014, 16:27

Adele 1

19.02.2016, 17:48

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chipsuri cu sare